Digitalni tisak

Digitalno doba obilježeno svakodnevnim tehnološkim dostignućima utjecalo je na razvoj i poslovanje svih industrija, uključujući i tiskarsku industriju. S dolaskom 21. stoljeća, dogodile su se mnoge promjene i poboljšanja u tehnološkim otkrićima s ciljem olakšavanja naše svakodnevice i obavljanja svakodnevnih zadataka. Sukladno tome tvrtke su postale učinkovitije nego ikad. Stvari za koje su u prošlosti bili potrebni dani, pa čak i tjedni da budu obavljene, danas mogu biti spremne i gotove u samo nekoliko minuta ili čak sekundi.

Jedna od grana koje su jako pogođene dolaskom digitalnog doba je tiskarska djelatnost. Digitalni tisak je u prošlosti bio vrlo skup i složen proces. Ne samo da je u prošlosti općenito bilo teže kupiti kameru za dobivanje slike, već su i dostupne cijene tiskanja često bile previsoke i ograničavajuće za većinu ljudi. Sve u svemu, digitalni tisak bio je vrlo težak i skup proces rezerviran isključivo za profesionalce.

Danas se situacija uvelike promijenila.  U doba interneta, sve je postalo tako jednostavno i praktično ostvariti. Najnovija prednost u tehnologiji omogućila je ljudima da upravljaju stvarima samo jednim klikom. Automatiziran i digitalizirani format će dodavanjem ispisa ili fotografskih dojmova u potpunosti promijeniti način na koji će buduća publika to promatrati.

Digitalni tisak je možda jedan od najpovoljnijih i najisplativijih načina za proizvodnju i tiskanje različitih materijala. Digitalni tisak može se koristiti za ispis fotografija i slika, te za sve vrste ispisa kao što je tiskanje kataloga, brošura, letaka, kalendara, vizitki i ostalih materijala za privatne i poslovne potrebe.

Što je točno digitalni tisak?

To je proces ispisa slike ili fotografije u digitaliziranom obliku visoke jasnoće, koji se ističe kao najbrži i najprikladniji način ispisa fleksibilnih veličina i oblika. Digitalni tisak je najisplativiji oblik tiskanja, koji je često tražen zadnjih godina jer nudi kompaktne veličine fotografija i slika koje nikoga ne ostave ravnodušnim.

Za razliku od litografije, offset tiska, fleksografije, gravura i drugih tradicionalnih načina tiskanja, digitalni tisak ne zahtijeva tiskarske ploče. Iz tog razloga puno brže daje rezultate, a drži na kvaliteti slike i printa. Ova tehnika uključuje tiskanje pomoću tinte i laserskih pisača. U mogućnosti je prenijeti pigment ili toner na brojne podloge, kao što su papir, platna, foto papir, metal, staklo, mramor itd.

Dakle, možete staviti vaš ​​logotip ili drugu vrstu dizajna na vaše poslovne vizitke, vaše bilješke papira i drugi uredski materijal. Međutim, možete također odabrati da se stavi slika na šalice, majice, kape, gume itd. U tom dijelu digitalni tisak ima veliku ulogu i prednost u vašem poslovanju, posebice kod oglašavanja. Uz malo truda i prakse, pomoću digitalnog tiska možete stvoriti spektakularne, već gotove proizvode.

Prednosti digitalnog tiska

Kada trebate kvalitetne rezultate, digitalni tisak je vaš idealan izbor. Proces je brz, pristupačan i lakši za korištenje nego ikada prije. Samo budite sigurni da posjedujete i radite s pouzdanim i kvalitetnim online pisačem.

Digitalni tisak koristi najnoviju tehnologiju na tržištu danas i pomaže vam u stjecanju kvalitete ispisa materijala po vrlo pristupačnim cijenama.

Postoje mnoge mogućnosti digitalnog tiska između kojih možete izabrati onu koja vam najviše odgovara. S tim opcijama, dolazi i veliki broj prednosti koje možete postići odabirom digitalnog tiska. Neke od najvažnijih i najistaknutijih prednosti koje nudi digitalni tisak su:

Usporedba digitalnog i offset tiska

Obje vrste tiska su kvalitetni načini tiskanja u tiskarskoj industriji, svaki sa svojim prednostima i nedostacima, ovisno o vrsti zahtjeva za tiskanje i količini materijala koji se treba tiskati. Svaki tisak idealan je za tiskanje u različitim situacijama, koje se razlikuju po određenim faktorima kao što su: vrijeme izvedbe, količina tiskanog materijala, proces izvedbe itd.

Tako je offset tisak bolja i isplativija opcija za tiskanje veće količine materijala jer mu se cijena smanjuje po komadu tiskanog materijala. Proces tiskanja je duži, a tiskani materijal dugotrajniji, zbog čega se najčešće koristi za tiskanje knjiga i većeg materijala.

S druge strane digitalni tisak je bolja i isplativija opcija za tiskanje manje količine materijala za koju je jeftinija opcija od offset tiska, zbog kraćeg vremena pripreme i same izrade tiskanog materijala, čemu je razlog ne korištenje ploča za tiskanje. Iako to nije savršen izbor za svaki tiskarski posao, idealniji je za tiskanje za koje se traži kraći period izvedbe i za neke od svakodnevnih potreba za tiskanjem.

Digitalni tisak je savršen za provedbu manjih tiskarskih poslova koji moraju biti provedeni u kratkom vremenskom periodu. Ne moraju se ispisati tisuće komada ispisa za dobivanjem  isplative cijene te se ne zahtijeva postavljanje pripreme i korištenje offset ploče. To je tisak koji se izvodi u jednom danu i uključuje varijabilan ispis podataka i veću ponudu dizajna. To označava mogućnost promjene i korekcije teksta, slike ili grafike svakog komada koji je tiskan. To znači da je vaša potreba za posjedovanjem tiska u kratko vrijeme zadovoljena s opcijom digitalnog tiska.

Možda vam je potreban ispis letaka za nadolazeći događaj koji će se održati više puta na više različitih mjesta. S digitalnim tiskom moguće je za svaki događaj napraviti željeni tiskani materijal, bez velikog kašnjenja i promjene izvornog i prvotnog tiska. U ovoj situaciji digitalni tisak je jeftiniji izbor od offset tiska. To osobito vrijedi ako vam je potrebna manja količina.

Digitalni tisak je bolji za okoliš, zbog stvaranja manje količine otpada. U nekim slučajevima ova vrsta tiska koristi suhi toner. Gotovo 97% digitalnih komponenti pisača su izrađene  od materijala koji imaju dugi životni vijek. Ove komponente mogu se reciklirati ili mogu biti obnovljene za ponovnu uporabu. Suhe tinte i toneri su dizajnirani tako da se moraju u cijelosti iskoristiti prije nego što se izvrši potrebna zamjena. To eliminira otpad, s obzirom da je u svakom punjenu patrone samo minimalan iznos tinte i tonera kada se uklanja i baca.

Među osnovnim uslugama koje pružamo, nudimo vam vrhunski tisak na svim vrstama papira za:

Poduzeće za digitalni i offset tisak „Superior d.o.o.“ u svojoj ponudi nudi sve što pripada području digitalnog tiska i svakako ćemo odgovoriti na sve vaše želje i potrebe u što bržem roku.

Cijene

Cijena otiska 320 X 480 mm, kolor je 1,79 kn + PDV.
Cijena otiska 320 X 480 mm, crna boja je 0,79 kn + PDV.

U cijenu nisu uračunati papir i eventualna dorada.

Najmanja narudžba je 100 kn + PDV.